03 aug 2017

We hebben allemaal wel eens een dag op het werk dat het niet helemaal lekker gaat. Je hebt te weinig geslapen en als de wekker gaat denk je meteen: ‘Getver, werken, geen zin’. Vervolgens sluit je aan in de file en als je het kantoor binnenloopt heeft iedereen ook nog iets te zeuren. Echt een typische baaldag! Op dat moment ga je wel eens twijfelen of je wel echt gelukkig wordt van dit werk. Niet iets om je meteen zorgen over te maken. Zelfs mensen met hun absolute droombaan hebben wel eens zo’n moment.

Maar beleef je bovenstaande iedere dag en is er geen vooruitzicht op verbetering? Dan is het misschien tijd om eens met een kritische blik naar je huidige baan te kijken. Hoe weet je dat het tijd is om de handdoek in de ring te gooien en op zoek te gaan naar een andere baan? Als je baan niet (meer) bij je past zijn de signalen vaak al in een vroeg stadium aanwezig. Je moet ze alleen nog herkennen. Om je hierbij te helpen hebben wij 10 tekenen dat je huidige baan niet meer bij je past op een rijtje gezet.

 1. Je klikt totaal niet met je manager
  Super frustrerend: wat je ook bereikt, het is nooit goed genoeg en er is altijd wel iets waarover jullie van mening verschillen. Helaas is je manager wel degene waarmee je jouw loopbaan binnen het bedrijf uitstippelt en je beoordeelt. Is het een absolute mismatch, dan is het mogelijk dat deze persoon jou niet verder zal helpen.
 2. Je kan niet met trots vertellen waar je werkt
  Je kunt alleen gemotiveerd raken door je werk als je achter de bedrijfsfilosofie staat. Zorg dus dat je met trots kunt vertellen waar je je dagelijks mee bezighoudt.
 3. Je kunt niet jezelf zijn
  Het lijkt bijzaak, maar je sociaal gezien op je plek voelen op je werk is enorm belangrijk. Als je je compleet ongelukkig voelt tussen je collega’s ondanks je vele pogingen, is het misschien tijd voor een andere afdeling – of een andere baan.
 4. Er is een constante uitstroom van collega’s
  Wissel je vaak van collega’s, dan is dat meestal een teken dat er ergens anders iets beters te halen is. Op gebied van salaris, secundaire voorwaarden of op het gebied van groeimogelijkheden. Zie dit als een signaal!
 5. Je verveelt je kapot
  Je draait al je werkdagen een vaste routine af en je voelt geen enkele uitdaging meer in je taken. Waar voor andere mensen een burn-out een gevaar is, ligt bij jou een ‘bore-out’ meer in de lijn der verwachting.
 6. Je ziet en spreekt je partner/familie veel te weinig
  Natuurlijk is het prima om tijdelijk te pieken als je werkgever dat van je vraagt, maar als je constant je buffer leeg trekt is het op den duur gewoon ongezond.
 7. Je geeft geen zak om de producten of diensten van je bedrijf
  Als je geen passie hebt voor de producten of diensten die jouw bedrijf voert, zit je zeer waarschijnlijk niet op de juiste plek. Het maakt je werk zo veel leuker als je oprecht geïnteresseerd bent in wat jullie als bedrijf doen.
 8. Je takenpakket groeit, maar je salaris niet
  Je neemt of krijgt er steeds meer verantwoordelijkheden bij, maar je krijgt er eigenlijk niets voor terug. Demotiveert het je? Dan is het tijd om een werkgever te zoeken die wél begrijpt hoe belangrijk is dat je salaris aansluit bij je takenpakket.
 9. “Als dít voorbij is, wordt het wel beter…”
  Je belooft jezelf dat je een andere baan gaat zoeken als er binnen nu en drie maanden niets verandert. En vervolgens doe je het toch niet. Stop met excuses verzinnen! Als je al een aantal maanden ongelukkig bent op je werk, is het tijd om er iets aan te doen.
 10. Je lichaam protesteert
  De laatste tijd heb je steeds vaker last van onverklaarbare kwaaltjes, zoals hoofdpijn, migraine, plotselinge nek- of rugpijn of slecht slapen. Onderschat niet hoeveel invloed stress op je lijf kan hebben. Hoe je het ook wendt of keert, een verkeerde baan vraagt veel van je lijf. Als je lichaam aan de bel trekt, ben je eigenlijk al veel te ver gegaan en wordt het tijd om veranderingen door te voeren.

Herken je jezelf in veel van de bovenstaande punten? Dan is het tijd voor actie! Stop dan met doorbijten en kies voor jezelf. mténv helpt je graag bij het vinden van een baan die wel bij je past. Bekijk onze vacatures of neem gerust contact met ons op.

Bron: vacaturekrant