De Volkshuisvestersloop is een jaarlijks terugkerend hardloopevenement, speciaal voor medewerkers en relaties van woningcorporaties. mténv en Woongoed Zeist waren daarom dé aangewezen organisaties om de editie van 2018 vorm te geven, die plaats heeft gevonden op 29 juni 2018 in Zeist.

Om 15:00 uur werd het startschot gegeven door de wethouder Wonen van Zeist en ongeveer twintig minuten later kwamen de eerste lopers al over de finish, die uiteraard gehuldigd werden met een medaille. De sporters hebben deelgenomen aan de loop voor de uitdaging, maar óók het goede doel. De opbrengsten van de Volkshuisvestersloop komen namelijk ten goede aan een crowdfundingactie waarmee geld ingezameld wordt voor een elektrisch golfkarretje. Dit karretje wordt beschikbaar gesteld aan buurtbewoners die slecht ter been zijn.

“Het was een zeer geslaagde dag”, aldus Tim Koster, deelnemer van de Volkshuisvestersloop. Ook Chresta Lorello, vrijwilliger tijdens het hardloopevenement is erg enthousiast: ” Er was direct een gezellige sfeer. Daarnaast was het prachtig weer, goede aanmoediging langs de kant, een mooie omgeving en werd er alles uit de kast gehaald voor het goede doel.”

De organisatie heeft als één team alles van A tot Z geregeld. Denk hierbij aan: een fijne gadget voor de telefoon van de deelnemer tijdens het lopen, een professionele tijdmeting, een finishboog, voldoende waterposten en medische hulp, die gelukkig niet al te vaak ingezet heeft hoeven te worden.

Iedereen die zich heeft ingezet tijdens de loop, enorm bedankt namens de gehele organisatie!