Medio 2017 ben ik begonnen aan een mooie uitdaging binnen mténv. Na mijn studie, commerciële economie aan de Hogeschool Rotterdam, ben ik voor mijn eerste werkervaring aan de slag gegaan. Hier heb ik een nieuwe vestiging naar mijn hand mogen zetten. Het contact met gasten, het leerproces met aan te nemen werknemers, contractvorming, marketing en communicatie en contacten met leveranciers zijn allemaal aspecten die ik heb kunnen ontwikkelen in mijn eerste periode. Na 1,5 jaar was het tijd om de volgende stap te zetten in mijn carrière.

Bouwwereld
De sociale aspecten in combinatie met de commerciële business ging mijn volgende stap worden, maar welke kant ging ik uit? In mijn vrije tijd heb ik een actief sociaal leven en zijn er veel vrienden en kennissen actief in de bouwwereld. Zodoende ben ik in gesprek geraakt met mténv. De combinatie van commercieel, sociaal en de vrijheid in de “360 graden rol”, waren al snel positieve punten bij mténv. Ook de kleinschaligheid intern ten opzichte van brede business in de bouwwereld met de grote vraag naar professionals heeft de doorslag gegeven. Met andere woorden: intern kent iedereen elkaar en we staan dagelijks in contact met de adviseur in de andere regio’s (Utrecht en Amsterdam). In gesprek komen met professionals die op zoek zijn naar een nieuwe uitdaging tot aan het bezoek als de professional daadwerkelijk is begonnen met zijn nieuwe uitdaging, het totale proces heb ik zelf in de hand en kan ik zelf managen. Ja, dit werd mijn nieuwe stap!

De eerste maanden
Bij mténv ben ik in een warm bad terecht gekomen. Professionaliteit, verantwoordelijkheid, humor en ontwikkeling zijn waarden die goed tot zijn recht komen. Op zakelijk gebied was de start zwaarder. Geen netwerk aan professionals en geen netwerk aan opdrachtgevers. Mijn focusgebied, UTA-personeel voor de bouwkundige aannemerij, kende aan het begin vooral momenten op kantoor. Bellen, bellen en nog eens bellen naar zowel professionals als opdrachtgevers. Na de eerste weken kwamen de eerste kennismakingsgesprekken aan beide kanten om mijn netwerk op te gaan bouwen en heb ik mijn eerste stappen kunnen zetten in de markt waardoor ik momenteel al veel professionals heb mogen en kunnen helpen aan een nieuwe uitdaging. Daarbij haal ik veel voldoening uit de leuke gesprekken met de professionals en de opdrachtgevers.

Huidige markt
Momenteel ben ik met het leukste werk bezig binnen mijn rol, namelijk relatiemanagement. Het uitbreiden van mijn bestaande contacten, zowel professionals en opdrachtgevers, en de basis creëren voor een langdurige samenwerking. De vraag naar bouwkundige professionals op het gebied van uitvoering, werkvoorbereiding en projectleiding is momenteel erg hoog. Op dit moment spreken we ook meer van een kandidatenmarkt. Het tijdig in contact staan met deze professionals en samen kijken naar nieuwe uitdagingen, daar haal ik mijn energie uit! Aan de andere kant is het ook zeer fijn werken met opdrachtgevers die het belang zien om snel te schakelen en hierdoor de samenwerking en het contact te optimaliseren.

Kasper van der Kleij – adviseur bouwkundige aannemerij