De bouw en techniek kampen momenteel met een tekort aan geschikt personeel. Met name voor de functie van installatiemonteur is het lastig mensen vinden. Alleen timmermannen worden nog meer gezocht.

Het aantal vacatures is in vrijwel alle sectoren hoog. Naast de aanhoudende vraag naar personeel met minimaal hbo, zijn er voldoende kansen voor vakmensen en specialisten op mbo-niveau en dan vooral in de bouw, techniek en zorg.

Werkloosheid daalt
De schaarste is het grootst in de bouw, ICT en techniek, daar worden de meeste mensen gezocht. De verwachting is dat de arbeidsmarkt in 2018 een topjaar beleeft. Het aantal banen blijft groeien, terwijl de werkloosheid op het laagste niveau in jaren uitkomt.

Tegelijkertijd moeten werkgevers alle zeilen bijzette om talent aan te trekken en te behouden. Bij het opstellen van de lijst ‘hottest jobs’, wordt vooral gekeken naar functies met relatief veel vraag ten opzichte van het aanbod.

Personeelstekort
Ook onderzoeksbureau USP Marketing constateert een krapte op de arbeidsmarkt. Ruim 60 procent van de bedrijven in de installatiesector kampt zowel in kwantitatief als in kwalitatief opzicht met een tekort aan personeel. De ruim twintig procent die daar nu nog geen last van heeft, verwacht de komende jaren een personeelskrapte.

Op zoek naar personeel?
Ben jij op zoek naar personeel in de bouw, techniek of vastgoed, maar kun je de juiste kandidaten niet vinden? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag!