Waternet

Professional: Neal van der Welle, toezichthouder
Opdrachtgever: Waternet afvalwater
Project: Aanleg van persriool door geheel Amsterdam t.b.v. aansluiten van alle woonboten in en om de stad

Over Neal

Ik heb ongeveer tot mijn 25ste in het buitenland gewoond, o.a. in Afrika, Sutanaat of Oman en langere tijd op diverse provincies in Saudi Arabië. In Saudi Arabië ben ik de weg ingeslagen richting de Grondweg en Waterbouw en tussendoor de benodigde papieren gehaald. Toen werkte ik al bij hetzelfde ingenieurs bureau NACO Netherlands Airport Consultants als waar mijn vader destijds ook werkte. NACO doet het design, construct en toezicht op de werkzaamheden luchthaven. Ik werk momenteel bij Waternet afvalwater en aankomende juni is dat al weer 3 jaar als gedetacheerde via mténv.

De afgelopen 2,5 jaar ben ik bezig geweest met de aanleg van persriool door geheel Amsterdam t.b.v. aansluiten van alle woonboten in en om de stad. Buitenom deze werkzaamheden doe ik ook de inventarisatie van de onder bestrate putten per stadsdeel en tevens de uitvoering hiervan met een aannemer. Momenteel ook het overnemen van werken van collega’s die op vakantie gaan. Deze werkzaamheden houden in het aansluiten van nieuwbouw panden op zowel het hemelwater en vuilwateremmer, deze werkzaamheden dan inplannen met de jongens van de eigen dienst anders met een aannemer, en ook dit moet allemaal voorbereid worden. Veel voorbereidende werkzaamheden omvatten vergunningen aanvragen t.b.v. parkeren, parkeerverboden en moor (melding opbrekingen openbare ruimte),
die dan weer hersteld worden door het stadsdeel in overleg uitvoering.Deze handelingen gelden ook voor bij de werkzaamheden onderhoud waar ik nu zit. Tevens komt daar nog bij het bijwonen van diverse bouwvergaderingen van de bouwers t.b.v. de planning alle nutsbedrijven.

Ik ben verantwoordelijk voor het toezicht op de werken voor de woonboten, onder bestrate putten en bij onderhoud. Ook komt er steeds meer werkvoorbereiding bij.

Neal én mténv

Via een vacature op internet ben ik bij mténv terecht gekomen. Na een aantal gesprekken kon ik aan de slag bij Waternet. De begeleiding vanuit mténv is prima. Het gaat goed bij de opdrachtgever en ik heb af en toe contact met mijn mténv adviseur.

Waternet én mténv

Waternet is het enige bedrijf in Nederland dat zich richt op de gehele watercyclus. Ze zuiveren afvalwater, maken drinkwater en houden het oppervlaktewater op peil en schoon. Dit doen zij in opdracht van Waterschap Amstel, Gooi en Vecht en de Gemeente Amsterdam.

Waternet werkt wat betreft de inhuur van professionals op een zeer gestructureerde wijze. Wanneer er een inhuurvraag ontstaat, wordt er een briefing georganiseerd om de vraag zo goed mogelijk in de markt te zetten. De contacten via de HR afdeling lopen soepel en ook in de lijn zijn altijd bereid je te woord te staan.

Neal

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Meer projecten bekijken