Blog van Bart Kuilman

Woningcorporaties én hun strijdlust

De woningcorporatie sector verdient complimenten voor hun strijdlust. De sector staat voor een aantal grote uitdagingen: het woningtekort, verhuurdersheffing, verduurzaming en de Corona-crisis. Toch krijgt de woningcorporatie sector niet altijd het respect die het verdient, daarom is het tijd voor een welverdiend compliment!

In de afgelopen jaren zien we verschillende uitdagingen voorbij komen in de woningcorporatie sector. Denk bijvoorbeeld aan de wachtlijsten voor woningen. De wil en de wens om te gaan bouwen is nog nooit zo groot geweest. Directeur-bestuurders luiden al jaren de noodklok maar daar wordt te weinig gehoor aangegeven, terwijl iedereen de woningnood voelt. Hier werkt de verhuurdersheffing niet aan bij. Geld dat niet geïnvesteerd kan worden in nieuwe betaalbare woningen, maar ook niet in het onderhoud en de verduurzaming van woningen. De verduurzaming van woningen is een enorme uitdaging. In 2050 moeten de woningen klimaatneutraal zijn, dit vraagt een grote investering. Dit voor ruim 2,1 miljoen woningen, zonder het belang van de huurder te vergeten.

Flexibiliteit tijdens de Corona-crisis

Bij verschillende woningcorporaties zien we dat er succesvol de stap is gemaakt van werken op kantoor naar gedeeltelijk tot geheel thuiswerken. Op het moment dat Covid-19 in Nederland uitbrak heeft de sector flexibel gedrag vertoond. De Corona-crisis heeft geleid tot versneld leren werken met digitale technieken (video-bellen, online vergaderen e.d.). Iedereen werkte thuis en we vingen al snel positieve geluiden op. Proactief werden en worden huurders benaderd om te vragen hoe zij deze tijd doorkomen en of ze hulp nodig hebben. Van hart-onder-de-riem- concerten bij seniorencomplexen tot digitale woningbezichtigingen. Allemaal positieve ontwikkelingen. Echter zien wij ook dat een aantal werkzaamheden en taken uitgesteld zijn, zoals dagelijkse onderhoudswerkzaamheden en fysiek contact met de huurders. Dit heeft gezorgd voor een opeenstapeling van werk. Om deze ‘achterstanden’ in te lopen hebben de woningcorporaties massaal onze interim professionals ingezet. Wij zijn in staat om aan zowel korte als lange termijn capaciteitsvraagstukken invulling te geven, binnen 24 uur kan er een woningcorporatie-professional van ons aan de slag zijn.

Woningcorporaties en hun maatschappelijk doel

Werken in de wereld van woningcorporaties is iets bijzonders. Je beoefent niet alleen een vak. En je bent niet alleen onderdeel van een organisatie. Je draagt ook een steentje bij aan een groter, maatschappelijk doel. Betaalbare huisvesting. Woongenot. Leefbaarheid in de wijk.

Als eindverantwoordelijke voor de sector woningcorporaties binnen de Continu Group/House of HR kan ik bevestigen dat binnen onze organisatie de adviseurs dagelijks bezig zijn om professionals te enthousiasmeren voor de woningcorporatie sector, en met succes. Goed opgeleide professionals die een leven lang aan het leren zijn en vooral bezig zijn om hun werk zo goed mogelijk te doen. Als je al ruim 20 jaar voor de woningcorporaties werkzaam bent, maak je het maatschappelijk doel van dichtbij mee. Dit maakt mij trots om te werken in deze mooie sector. En dat mag ook wel eens gezegd worden!

Bart Kuilman

Wil je meer weten na het lezen van dit artikel of heb je vragen wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan direct contact op met mij.

Neem contact op