Blog van Sonja Koevoets

Maak kennis met het team

Dagelijks geven onze collega’s thuis aan alle professionals binnen de woningcorporaties. Zelfs letterlijk in onze campagnes. Heb jij Sonja al gespot? Tijd om haar wat beter voor te stellen.

Wie is Sonja?

Sonja, 34 lentes jong, Brabantse die haar hart verloren is aan Rotterdam. Ik houd van salsa dansen en hardlopen en ik ben binnen mténv verantwoordelijk voor de Business Unit Woningcorporaties in Rotterdam.

Wat houdt je werk als Business Unit Manager precies in?

Als Business Unit Manager heb je een meewerkend voorman-rol. Je bent zowel verantwoordelijk voor de coaching en eindresultaten van je gehele team maar bemiddelt zelf ook. Voor mij een ideale combinatie omdat het mijn werk divers houdt en ik het zo in kan richten zoals ik denk dat het leuk én succesvol is.

Klinkt goed! Maar je bent vast niet direct begonnen als manager bij mténv?

Nee klopt. Ik werk dit jaar al 11 jaar bij mténv, begonnen als junior adviseur in de overheidsbranche. Na 2,5 jaar geswitcht naar de woningcorporatiesector waar ik me helemaal thuis voelde. Vooral de sociale relaties die je hier kan opbouwen met de mensen, spreekt me enorm aan. Na 5 jaar werd ik verantwoordelijk voor de vestiging in Rotterdam en kreeg ik de kans om medeaandeelhouder te worden binnen mténv. Na de samenvoeging met Continu kregen we er ineens een flink aantal leuke collega’s bij en daarmee ook een hoop nieuwe mogelijkheden voor de toekomst. Nu kunnen we mténv nog verder laten groeien en daar ben ik erg blij mee en trots op.

11 jaar is een lange tijd, wat is je het meest bijgebleven uit afgelopen periode?

Eigenlijk twee dingen. Een daarvan is de Volkshuisvestersloop. Elk jaar organiseren wij samen met een corporatie de Volkshuisvestersloop, een hardloop wedstrijd voor én door mensen die werkzaam zijn binnen de volkshuisvesting. En elk jaar dagen mijn collega’s, klanten en werkenden me uit om ook mee te lopen. Tot voor kort was ik nog niet super sportief, dus verkondigde ik altijd dat mijn kracht lag in het aanmoedigen van mensen. Maar dit jaar heb ik ‘m dan toch voor het eerst meegelopen. Hele leuke ervaring en komend jaar doe ik zeker weer mee. Ben gewoon mega trots dat wij hier als bedrijf een bijdrage kunnen leveren.

Het tweede dat me bij is gebleven is de eerste professional die ik als vergunning verlener bij de gemeente Arnhem aan een baan heb kunnen helpen. En dan met name het interne proces hierachter. Ik ben destijds namelijk wel een beetje geholpen door mijn toenmalige manager om dit voor elkaar te krijgen. Dus dat probeer ik hier bij nieuwe adviseurs ook te doen. We werken hier echt als team achter de schermen. Dus als klant of werkzoekende heb je misschien één contactpersoon maar werken er altijd meerdere mensen aan jouw carrière of invulling van de vacature.

 

Wat maakt volgens jou mténv uniek?

Voor mij is dat de mix het persoonlijke en sociale aspect van de woningcorporatiesector en de interne commerciële drive. Op deze manier kunnen we ervoor zorgen dat onze werkzoekenden en klanten altijd maatwerk krijgen en wij ook onze slogan (geeft altijd thuis) kunnen naleven. Een goed voorbeeld daarvoor is onze mténv academie, waardoor alle werkenden via mténv ook opleiding en ontwikkeling krijgen, afgestemd op hun wensen en ambities. Onze opdrachtgevers kunnen we op die manier voorzien van kwaliteit en continuïteit. En natuurlijk ook niet onbelangrijk, mijn collega’s! Mede door hen kom ik elke dag met plezier naar het werk en kan ik naast resultaten ook een maatschappelijke bijdrage leveren aan de samenleving via mténv.

Sonja Koevoets

Wil je graag een keer sparren met Sonja over werken met, via of voor mténv? Aarzel niet en neem dan contact met haar op!

Neem contact op