Verantwoord Ondernemen doen we samen

Mténv & MVO

Maatschappelijk verantwoord ondernemen, duurzaam ondernemen of maatschappelijk ondernemen is een vorm van ondernemen gericht op economische prestaties, met respect voor de sociale kant. Daar kunnen wij als Mténv ons helemaal in vinden. Want werken in de wereld van woningcorporaties is iets bijzonders. Je beoefent niet alleen een vak. En je bent niet alleen onderdeel van een organisatie. Je draagt ook een steentje bij aan een groter, maatschappelijk doel. En dat doen wij op een aantal verschillende manieren.

Volkshuisvestersloop

Ruim 130 recreatieve en fantieke lopers voor één goed doel: dat is de Volkshuisvestersloop.

Ieder jaar organiseren wij in samenwerking met een woningcorporatie uit ons netwerk deze loop. 
Door het vergaren van lopers en sponsoren halen wij een mooi bedrag op voor het eerder gekozen goede doel waarmee we iets terug geven aan de maatschappij.

Klik hier voor de aftermovie van de Volkshuisvestersloop 2019.  

De Gouden Koets

De Gouden Koets: een elektrische wagen die het de minder valide ouderen uit de omgeving Kerckenbosch weer mogelijk maakt een sociaal leven op te pakken bij het Binnenbos in Zeist.

Mogelijk gemaakt door de opbrengst van de Volkshuisvestersloop van 2018 en een extra donatie van de organisatie. 

Klik hier voor beelden van de onthulling van de Gouden Koets aan de bewoners op 14 mei 2019.

Samenwerking met JINC

Ieder kind in Nederland zou dezelfde kans moeten krijgen op een succesvol, bevredigend werkend leven. De realiteit is echter anders: wie geboren wordt in een wijk met veel sociaaleconomische achterstand, loopt bij het betreden van de arbeidsmarkt drie straatlengtes achter. JINC doet daar iets aan. Als onderdeel van de Continu Group heeft mténv een samenwerking met JINC

Jongeren hun talent laten ontdekken

Samen zorgen we ervoor dat jongeren de kans krijgen om hun talenten te ontdekken en ontwikkelen en zich zo goed te kunnen voorbereiden opde arbeidsmarkt. 

Kennis inzetten

Wij zetten onze kennis en expertise in om jongeren met en afstand tot de arbeidsmarkt verder te helpen. Zo fungeren wij als rolmodel in de projecten.

Kans om een verschil te maken

Samen met Continu Group versterkt mténv de binding met de maatschappij. Zo is niet alleen het resultaat voor de leerling optimaal maar komen ook onze eigen collega's volledig tot hun recht. 

De baas van morgen

Als iniatief in samenwerking met JINC organiseerden wij de Baas van morgen. 

Leerlinge Floor nam een dag de stoel over van onze Marketing director Ramses Peppinck. En dat deed ze erg goed! Samen gingen ze naar onze vestiging Amsterdam voor een overleg, daarna door naar een klantbezoek en als klap op de vuurpijl naar de Efteling voor een inspectie. 

''Ik vond het een super interessante dag en erg leerzaam! Daarnaast heb ik een inkijkje in de veelzijdigheid van de werkzaamheden van een directeur gekregen. Groet Floor''