Veelgestelde vragen

Onderstaande vind je de antwoorden op veelvoorkomende vragen. Staat jouw vraag er niet bij? Neem gerust contact met ons op en we helpen je graag verder.

1. Kan ik bij mténv alleen terecht voor een tijdelijke medewerker?
Onze dienstverlening is op maat, dus in feite bepaal je zelf wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen. Het zoeken naar een tijdelijke medewerker behoort absoluut tot de mogelijkheden. De meeste bemiddelingen starten echter op projectbasis en hebben als doel een (uiteindelijk) dienstverband bij jou als opdrachtgever. Je kunt mténv dus inschakelen voor ondersteuning van een tijdelijk project, maar ook voor het invullen van vaste capaciteitsvraagstukken. Wij werken namelijk ook samen met ZZP-ers en interimmers.

2. Wat is voor mij het verschil tussen werving & selectie en detachering?
Bij detachering huur je de kandidaat in voor de duur van een project of een bepaalde termijn. Mténv neemt alle contractrisico’s op zich; jij betaalt alleen voor de gewerkte uren. Na de detacheringsperiode kun je de kandidaat kosteloos overnemen. Wil je de kandidaat alleen voor een project inhuren? Dan is zijn/haar contract ieder moment opzegbaar. Bent je echter op zoek naar vaste aanvulling voor het team? Dan adviseren wij werving & selectie. Jouw adviseur gaat direct voor je op zoek naar de juiste kandidaat binnen ons netwerk. Pas op het moment dat de kandidaat bij je in dienst treedt, ben je aan mténv een fee verschuldigd welke vooraf samen is bepaald.

3. Wat zijn de voordelen van detacheren?

  • Gedurende de detacheringperiode heb je de kans om de medewerker te leren kennen. Wanneer je tevreden bent over de medewerker, kun je na een nader overeengekomen periode de medewerker kosteloos in dienst nemen.
  • Mténv hanteert een all-in uurtarief. Alle werkgeverslasten, doorbetaling bij vakantie, feestdagen, bijzonder verlof en ziekte zijn voor rekening van mténv. Je betaalt slechts de gewerkte uren.
  • De medewerker is in dienst van mténv, alle administratieve afwikkelingen worden door ons verzorgd.
    Mténv werkt op basis van no cure no pay. Pas als een medewerker start, ga je voor de gewerkte uren van de medewerker een uurtarief betalen.
  • Je bespaart kostbare tijd door de werving en selectie bij mténv uit te besteden.

4. Hoe werven jullie medewerkers?
Naast een groot netwerk hebben wij ook toegang tot een online netwerk via onze website, gespecialiseerde vacaturebanken en social media kanalen om de juiste kandidaten te bereiken.

5. Werken jullie ook op basis van 0-uren contracten?
Nee, wij werken alleen met detacheringcontracten op basis van een project of een medewerker treedt direct in dienst bij de opdrachtgever (Werving & Selectie).

Antwoord op jouw vraag niet kunnen vinden?

Neem gerust contact met ons op! Wij geven altijd thuis.

Neem contact op