mténv is samenwerkingspartner van de Koninklijke BAM Groep op het gebied van flexibel personeel. We vinden het belangrijk om te weten wat er speelt bij onze opdrachtgever, dus hebben mténv-collega’s Nikkie Tuynman en Astrid Beijen een dag meegelopen. Dat deden ze op de bouwplaats van BAM Wonen Speciale Projecten, op project Het IJland, gelegen in de wijk IJburg in Amsterdam. Hier wordt een volledig nieuw appartementencomplex met uitzicht over het IJ gerealiseerd.

Het werk kan beginnen
Nikkie en Astrid sloten ’s ochtends direct aan bij de uitvoerders en voormannen waar de aandachtspunten en prioriteiten voor die dag besproken werden. Toen kon het echte werk beginnen! De dames mochten met de heren van de tunnelploeg mee, want de tunnel werd ingericht en klaargemaakt om de volgende dag vol te kunnen worden gestort met beton. De bekisting werd op de juiste plek gezet en opgebouwd en deze werd vervolgens ingericht met de installaties en wapening.

Zwaar werk in een hoog tempo
“Het werd snel duidelijk dat het inrichten van de tunnel een behoorlijke klus was met ontzettend zware materialen!” vertellen Nikkie en Astrid over hun meeloopdag. “Het was erg bijzonder om te zien dat zoveel mensen tegelijkertijd met verschillende aspecten bezig waren en dat iedereen precies wist wat zijn of haar taak was. Het overzicht en de kwaliteit werden op geen enkel moment uit het oog verloren.”

Hoewel de dames erg hun best deden, bleek het lastig om veel ondersteuning te bieden. “Het werktempo van de heren lag flink hoog! Deze dag zorgde ervoor dat we nog meer respect hebben gekregen voor de inzet en werkethos van de mannen en vrouwen op de bouwplaats!”

BAM Wonen: bedankt voor deze kans om een kijkje bij jullie in de keuken te mogen nemen.