Als knooppunt van Nederland, vormt de stad Utrecht en in het bijzonder haar centraal station, een belangrijke schakel voor reizigers en transport. Station Utrecht is het drukste treinstation van Nederland dat het afgelopen jaar 88 miljoen reizigers te verwerken kreeg. Het station en omliggende panden werden de afgelopen jaren diverse malen gerenoveerd. Vanuit mténv hebben wij hier een mooie bijdrage aan kunnen leveren middels het leveren van diverse professionals binnen de bouw & infra.

Inmiddels groeit de stad zo hard, dat er plannen liggen om de bestaande infrastructuur verder uit te breiden. Bijvoorbeeld door weg- en spoorverbindingen uit te breiden, of door de bouw van een tweede intercitystation aan de zuidkant van de A12. Dit extra station geeft reizigers de mogelijkheid om eerder over te stappen, waardoor Utrecht Centraal minder drukte te verwerken krijgt.

Op dit moment worden de plannen verder uitgewerkt en de budgetten bepaald. Zodra hier duidelijkheid over is, zal de gemeente in gesprek gaan met ministers Cora van Nieuwenhuizen (Waterstaat en Infrastructuur) en Kajsa Ollongren (Binnenlandse Zaken) om te praten over een financiële bijdrage van het rijk.

Bron: RTLZ