In 2016 gaf ‘slechts’ 28% van de organisaties in de bouw- en installatiesector aan een kwantitatief tekort te hebben. Inmiddels is dit toegenomen een kampt ongeveer 60% met een tekort. 

 

Zowel kwantitatief als kwalitatief
Zo’n drie op de vijf organisaties in de bouwsector geeft aan dat zij op dit moment zowel een kwantitatief tekort hebben als kwalitatief. Dit betekent: te weinig ‘handjes’ en een tekort aan kennis.  

Bovenaan de lijst staan de afbouwers. Zij kampen met het grootste tekort. Daarentegen staan de architecten onderaan de lijst met het kleinste tekort, hoewel dit alsnog de helft van de architecten is.  

Toekomstbeeld
Wat is de verwachting voor de toekomst in de bouwsector? Naast de organisaties die nu al een tekort ervaren geeft 18% van de organisaties aan binnen twee jaar een kwantitatief tekort te verwachten. Ongeveer 19% verwacht een kwalitatief tekort. 

Wordt het personeelstekort dat op dit moment bestaat niet opgelost? Dan zal dit probleem enkel nog verder groeien… 

 

Kwantitatief tekort  

 

 

 

 

Kwalitatief tekort

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Net iets meer
Ook een tekort aan personeel?
mténis specialist in het bemiddelen van technische en financiële professionals op MBO, HBO en WO-niveau. Met name in de bouw- en vastgoedsector, in de civiele techniek en bij diverse corporaties en gemeenten werken onze professionals aan uiteenlopende opdrachten.   

Naast inspringen op een kwantitatief tekort zijn we er ook voor de verbreding van kennis. Elk jaar stellen wij namelijk een trainingsprogramma samen met interessante vakinhoudelijke en competentiegerichte trainingen. Onze medewerkers krijgen jaarlijks een training naar keuze aangeboden en daarnaast biedt mténv haar opdrachtgevers de mogelijkheid om eigen medewerkers aan te melden tegen aantrekkelijke tarieven. 

Kortom, wij vinden voor u niet alleen de beste professionals voor elke vacature maar zetten ons ook in voor de ontwikkeling van iedere professional.  

 

Neem contact op om uw vraag direct te bespreken