Regelmatig kijken we een dagje mee bij één van onze medewerkers. Dit keer vertelt Bardo Knapen, adviseur bouw bij mténv Utrecht hoe zijn dag eruitziet.

“De interesse voor de bouwwereld is er altijd geweest. Als tiener deed ik al vakantiewerk in de bouw, tussen twee studies door werkte ik als stratenmaker en tijdens mijn studie commerciële economie heb ik mijn stages allemaal binnen de arbeidsbemiddeling gelopen. Het was dus ook geen moeilijke keuze om te bepalen wat ik na mijn studie wilde gaan doen! Negen maanden geleden startte ik als adviseur bouw bij mténv. Daar kreeg ik de kans om binnen een korte tijd veel te leren over de arbeidsbemiddeling door trainingen en door uitleg van ervaren collega’s.

Op bezoek bij de klant
Een gemiddelde dag begint met het bijwerken van mijn mail. Daarna pak ik direct de telefoon om een aantal belletjes te doen voor lopende procedures om bijvoorbeeld gesprekken te evalueren of gesprekken in te plannen. Als ik de meest dringende zaken heb afgehandeld, stap ik in de auto om naar één van mijn opdrachtgevers te gaan om nieuwe vacatures te bespreken. Een goede voorbereiding is daarbij noodzakelijk dus ik neem direct twee mooie profielen om te bespreken. Ik vind het altijd leuk om met de directeur om tafel te zitten en daarin alles af te stemmen om een mooie samenwerking aan te gaan.

Snel schakelen
Na mijn afspraak rijd ik snel terug naar kantoor om te lunchen met mijn collega’s. Daarna staat er een intake met een ervaren professional op het programma. Tijdens dit gesprek hebben we het over zijn ambities, wensen en behoeften. Ik heb een organisatie in gedachten waarbij ik hem graag wil voorstellen, dus dat bespreek ik met hem. Na de intake pak ik direct de telefoon om de professional bij de opdrachtgever te presenteren.

Snel schakelen is noodzakelijk in deze schaarse markt. De opdrachtgever is direct enthousiast over de professional en geeft aan graag een gesprek aan te gaan, dus ik plan meteen een afspraak voor ze in. De rest van de dag ben ik bezig om nieuwe kandidaten te vinden en mijn netwerk uit te breiden. Aan het einde van de dag bel ik nog even naar een andere professional om deze voor te bereiden op het sollicitatiegesprek van morgen. Op deze manier heb ik inmiddels al veel professionals mogen en kunnen helpen aan een nieuwe uitdaging. Daarbij haal ik veel voldoening uit de leuke gesprekken met de professionals en de opdrachtgevers.”