Introductie

Jij ambieert een rol waarin je je passie voor techniek kunt combineren met je creativiteit en je klantgerichtheid. Je bent vindingrijk in je oplossingen maar hebt ook oog voor detail en kwaliteit. Daarnaast zoek je een organisatie waar je veel vrijheid krijgt om jezelf te ontwikkelen. Herken jij jezelf in deze omschrijving? Schroom dan niet en solliciteer direct op onderstaande vacature.

Organisatie

Deze organisatie is van oudsher een familiebedrijf dat is uitgegroeid tot een succesvolle internationale onderneming. De organisatie bestaat al meer dan 350 jaar en biedt werkgelegenheid aan ruim 200 medewerkers op het hoofdkantoor en op haar moderne productielocaties.

Innovatie is het kernthema en prachtige gepatenteerde producten zijn daardoor binnen de organisatie ontstaan.

De business unit waar deze functie vrij is voert haar eigen unieke gevelsysteem dat is opgebouwd uit gepatenteerde uiterst slanke stalen profielen. Uniek is het feit dat ze deze profielsystemen zelf ontwikkelen en ontwerpen en vervolgens unieke ramen, deuren en gevels produceren en monteren.

Perfectie, innovatie en teamwork is waar de organisatie voor staat. Is dit ook waar jij voor staat? Dan is deze vacature echt iets voor jou.

Functie

Als commercieel calculator ben je meer dan een rekenaar en heb je veelvuldig contact met de klant.

 • Je bent verantwoordelijk voor het begroten en uitbrengen van offertes voor projecten in Nederland en in het buitenland.
 • Aan de hand van bouwkundige tekeningen bepaal je de benodigde hoeveelheden van de stalen puien.
 • Je stelt de prestatie-eisen vast met betrekking tot brandwerendheid, inbraakwerendheid en geluidsisolatie op basis van het bestek, beschikbare rapporten en geldende (Europese) normen en beoordeelt de technische haalbaarheid samen met je collega’s van innovatie of uitvoering.
 • Je bent creatief in het bedenken van klantgerichte oplossingen.
 • Je bespreekt je ideeën met je klant en zorgt ervoor dat er wederzijdse duidelijkheid is over de criteria in de berekeningen.
 • Samen met het salesteam stel je de opdrachtbevestiging op en je ondersteunt hen inhoudelijk tijdens het hele verkooptraject. Jij en je collega’s leveren de kwaliteit waarmee de organisatie zich onderscheidt en profileert op de markt.
 • Je denkt voortdurend mee in het verbeteren van processen.

Functie eisen

 • Je bent sterk in het plannen van je werkzaamheden en loopt niet weg voor deadlines of tijdsdruk.
 • Je bent vindingrijk in je oplossingen maar hebt ook oog voor detail en kwaliteit.
 • Je hebt een commerciële instelling.
 • Je hebt een technische of (werktuig)bouwkundige achtergrond op MBO niveau.
 • Je ambieert een rol waarin je je passie voor techniek kunt combineren met je creativiteit en je klantgerichtheid.
 • Je hebt uitstekende kennis van de Nederlandse, Engelse en bij voorkeur Duitse taal in woord en geschrift.
 • Ervaring met Building Information Modelling (BIM) is een pré evenals ervaring in de gevelbranche.

Aanbod

Wij bieden een uitdagende functie met veel mogelijkheden op het gebied van ontwikkeling bij een innovatieve werkgever. Verder bieden wij uitstekende primaire- en secundaire arbeidsvoorwaarden en volgen wij de inlenersbeloning volgens UTA-cao.

Inlichtingen

Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Gina Bakker via telefoonnummer 030-2840790 / 06-11095759 (ook Whatsapp is mogelijk) of via email gina.bakker@mtenv.nl.

Sollicitatie

Heb je interesse in deze vacature en sluit het profiel bij jou aan? Solliciteer dan vandaag nog! Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Gina Bakker via 030-2840790 / 06-11095759 (ook Whatsapp is mogelijk) of via gina.bakker@mtenv.nl.