Blog over je carrière

Hoe ga jij jouw carrière een boost geven?

We zitten alweer over de helft van 2019, langzaamaan zijn we richting 2020 aan het werken. Grote kans dat de eerste maanden van 2019 voorbij zijn gevlogen. Heb jij eigenlijk alles uit dit jaar en je carrière gehaald wat je je had voorgenomen aan het begin van dit jaar? Wij hebben een aantal tips om de laatste maanden van het jaar een boost aan je carrière te geven om zodoende dit jaar met een voldaan gevoel af te sluiten. Jij hebt namelijk zelf de regie over jouw loopbaan.

Houd een open mindset
Als je jezelf en je loopbaan wil blijven uitdagen is het nodig om open te staan voor nieuwe kansen. Stilstaan is geen optie in een wereld die elke dag verandert, dus pak die kans!

Actief online
Door een up to date profiel op LinkedIn zorg je er voor dat je meer opvalt dan andere kandidaten. Hoe je je LinkedIn profiel update kun je in dit artikel lezen: Update je LinkedIn profiel

Blijf jezelf ontwikkelen
Als je specialist wil worden in wat je doet moet je jezelf blijven ontwikkelen. Welke werkzaamheden vind je leuk om te doen? En welke kwaliteiten worden er gevraagd op de arbeidsmarkt? Combineer die twee, ga een cursus volgen en boost die carrière!

Stel realistische doelen
Kleine behapbare stappen hebben op de lange termijn een groot effect. Door kleine stappen te nemen ervaar je steeds kleine overwinningen en dat geeft een positief gevoel. Door dit positieve gevoel blijf je gemotiveerd om voor het grotere doel te gaan.

Zet op maximaal 1 A4 wat je wil gaan bereiken en hoe je dat wilt gaan doen. Wees realistisch, hak het op in kleine doelen en vier die overwinningen. Door bovenstaande tips op te volgen zul je zien dat jouw loopbaan een boost krijgt, dit is het moment om ervoor te gaan!