Blog over dresscode

Dresscode met tropische temperaturen

Het is eindelijk zomer! Deze en aankomende week stijgen de temperaturen. En daarmee komen de korte broeken, jurkjes en slippers weer tevoorschijn. Echter worden deze items vaak niet gewaardeerd op de werkvloer. De dresscode staat vaak beschreven in het reglement van een bedrijf. Bij tropische hitte wil je niet in je wollen pak op kantoor zitten, maar wat kun je aan doen wat niet te warm is maar toch professioneel? Lees snel onze tips.

Houd privé- en werkkleding gescheiden
Een linnen overhemd bij mannen bijvoorbeeld. In je privétijd een heerlijk item, voor op de werkvloer niet zo. Linnen schijnt door en het kan een zweverige uitstraling hebben. Als vrouw een minirok of korte short aan doen? Dit kan een verkeerde indruk wekken. Laat die dus liggen voor thuis. Als man zou je bijvoorbeeld een katoenen overhemd aan kunnen doen. Als vrouw is een rok of jurk die op de knie of over de knie valt een betere optie. Vermijd in beide gevallen synthetische stoffen.

Frisse kleuren
Waar je in de winter voor donkere kleuren gaat mag je met tropische temperaturen naar de lichte en frisse kleuren grijpen. Voor mannen bijvoorbeeld een lichtblauw overhemd of polo met een lichtgrijze chino. Ditzelfde geldt voor de vrouwen; een mooie lichte top met bijvoorbeeld een rode kokerrok.

Schoenen
Voor vrouwen is er veel keuze in zomerse schoenen die toch chique zijn, denk bijvoorbeeld aan een mooie sandaal met hak of een pump. Voor de man is er de loafer die geschikt is voor de zomer. Een andere optie is een nette lichtgekleurde sneaker.

Kies kleding uit die voornamelijk uit natuurlijke stoffen bestaat zoals katoen en viscose. Bij jurken en rokken is een goede vuistregel dat de lengte ongeveer op de knie valt. En draag vooral lichte kleuren. Dan komen jullie de tropische dagen wel door!

Tip voor managers:

Als manager kun jij het goede voorbeeld geven om de tropische hitte in stijl door te komen. En wees vooral niet bang om een collega aan te spreken als hij of zij te bloot naar werk komt. Het blijft ten slotte een professionele omgeving.