Blog over employer branding

4 tips om topmedewerkers aan je te binden

Als je dat top talent voor je hebt weten te winnen is het van belang dat je je werknemers tevreden houdt. Want tevreden werknemers lopen net dat stapje harder. Bovendien zijn ze mede verantwoordelijk voor de uitstraling van je bedrijf. Kortom, aandacht voor je interne drijvende krachten is ontzettend belangrijk. Maar wat moet je doen om je werknemers te binden aan je organisatie? Deze 4 tips helpen je op weg!

  1. Voorkom verveling

Een voorspelbare baan is een grote boosdoener voor de motivatie van werknemers. Zodra je collega in ‘een sleur’ raakt ziet hij of zij geen uitdaging meer in de dagelijkse werkzaamheden. Daarom is variatie in het takenpakket en de projecten van essentieel belang. Onze tip: geef je werknemers af en toe meer verantwoordelijkheid en rouleer de taken. Dit houdt de banen spannender en geeft wekelijks uitdagingen.

  1. Voldoe aan het verwachtingspatroon

Een tegenvallend verwachtingspatroon is wellicht de meest voorkomende reden voor werknemers om op zoek te gaan naar een andere baan. Dat begint al bij de juiste functieomschrijving in de vacature. Omschrijf wat je van diegene verwacht en wat hij of zij van jou als werkgever mag verwachten. Op deze manier komt niemand voor onaangename verrassingen te staan.

  1. Investeer in de sfeer

Bewaak de sfeer op de werkvloer. Met af en toe wat lol op de werkvloer investeer je in een goede relatie tussen jou en je werknemers. Denk nu niet direct aan ballonnenclowns of een lachcursus, maar wat humor op zijn tijd draagt zeker bij aan het rendement van de organisatie.

  1. Beloon goede prestaties

Je medewerkers leveren menigmaal prestaties van formaat. Beloon deze bovengemiddelde prestaties zo nu en dan. Wacht op een moment dat je oprecht enthousiast raakt over een actie van één van je medewerkers en honoreer dit gedrag. Je zult zien dat dit direct z’n vruchten afwerpt op het enthousiasme van je personeel.