Introductie

Voor een van onze toonaangevende opdrachtgevers zijn we opzoek naar een werkvoorbereider BIM met ervaring in de utiliteitsbouw. Ben jij of ken jij deze persoon? Lees dan snel verder!

Organisatie

Onze opdrachtgever heeft een kantoor in de regio van Rotterdam. De opdrachtgever is horizontaal georganiseerd, wat inhoudt dat er in multidisciplinaire projectteams (waardestromen) gewerkt wordt. Omdat de waardestroom een eigen plek heeft (en je dus samen zit met bijv. de modelleur, de calculator, tendermanager, projectadministrateur, projectleider, enz.) werkt het makkelijk samen en is de communicatie snel en direct. Je bent open minded en geen vakidioot. Maar op de maandag ga je wel met jouw vakgroep (Engineers) sparren over inhoudelijke zaken en procesverbeteringen. Je zit op de maandagen ook daadwerkelijk samen met je vakgroep.

Functie

Als werkvoorbereider BIM ben je de rechterhand van de projectleider en speel jij een belangrijke rol bij de realisatie van utiliteitsprojecten. Jij coördineert het gehele proces rondom onze projecten. Hoe? Wij doen alles in BIM. En jij bent de regisseur van het BIM model wat tijdens het project gebruikt wordt. Jij zorgt ervoor dat de BIM modelleurs en werkvoorbereiders alle disciplines (zoals bouwkundig, constructief en installaties) tot in detail afstemmen in het BIM model en maakt de planningen en tekeningen klaar voor de uitvoering.

Ook werk je veel samen met externe adviseurs, onderaannemers en leveranciers. Jij verbindt alle verschillende partijen met elkaar, zorgt voor onderlinge afstemming en vertaald dit in het BIM model. Zo heb jij de regie over het project en manage je het proces zo optimaal mogelijk met behulp van Revit en Navisworks. Daarnaast maak en bewaak je de planning voor het BIM traject zodat deadlines gehaald worden, zorg je voor de inkoopvoorbereiding en bewaak je de financiële voortgang van het project.

Naast de productie kun je ook betrokken worden in de tenderfase. Met inbreng van jouw technische expertise lever je een bijdrage aan het tenderteam met als doel om nieuwe projecten binnen te halen.

Functie eisen

– Een afgeronde hbo-opleiding richting Bouwkunde.

– Je hebt minimaal 5 jaar ervaring als werkvoorbereider of BIM engineer binnen de utiliteitsbouw.

– Je hebt ervaring met BIM-programma’s zoals Revit en Navisworks.

Aanbod

Een zeer goed salaris met goede secundaire arbeidsvoorwaarden, een dynamische werkomgeving en volop doorgroeimogelijkheden.

Inlichtingen

Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Kasper van der Kleij via telefoonnummer 010-217 1977 of via email Kasper.van.der.kleij@mtenv.nl

Sollicitatie

Heb je interesse in deze vacature en sluit het profiel bij jou aan? Solliciteer dan vandaag nog! Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met: Kasper van der Kleij via telefoonnummer 010-217 1977 of via email Kasper.van.der.kleij@mtenv.nl